Du står ju här och ser trevlig ut!

Tack och pengar får jag för besväret! Ja nu har jag jobbat och stått i och några dagar till hinner jag med innan jag vänder söderut igen!
Har hunnit bli några dagar som parkeringsvärd ute i kylan (söndagen bjöd på minus 30 i snålblåsten), ica uppackning av varor (tog ett år så var jag tillbaka i ica kläder...som att jag aldrig gjort annat!) och julafton spenderade jag i diskrummet på granen, ni skulle sett, jag som anser att diska är den tråkigaste hushållssysslan fick pannor, grytor, glas, bestick och tallrikar i mängder att gnistra som renaste kristall! Heja mig! Och två dagars jobb på granen ger bra med drick, det gillar vi! Jo just vi hade ju celebert besök av Petter på julafton, han handlar även på Ica björnen så igår snackade jag lite med coolingen.... Petter -Tja. Jag -Hej hej! Coolt va!

Jo häromdagen hade vi kungen på besök på Granen....Självaste Zlatan Ibra!! Han åt två förrätter och en huvudrätt (frugan klämde tre efterrätter....vet inte vart hon gömmer skiten alltså...sjukt deffad!) och jag fick diska hans tallrikar coooolt!

Ja så vidare värst mycket party hinner det inte bli men lite öl har jag lyckats få i mig...försöker sova alla timmar som blir över mellan jobb...najs!

Nä om jag skulle försöka boka en resa hem...har inte kommit åt internet på länge...ena veckan utan mobil andra utan internet...känner mig halv...

Saknar min familj jag hoppas ni alla myser riktigt ordentligt! Och saknar Noah..hmm hur ska han komma ihåg mig nu?! Emma visa bilder åt han varje dag förväntar mig att han vet mitt namn!!!

Ha en fantastisk nyårsafton! Jag ska jobba så svetten lackar (hopaps jag) men jag hoppas sen att nyaåret bjuder på en veckas hemma mys och slappande inna skolan drar igång!

Åre heja heja

Jaha nu har jag tagit mig cirka 100 mil söderut i detta avlånga land! Hoppade på tåget i Kiruna (pappa och kajjan lämnade mig tack ska ni ha!) fick sovvagnen direkt, sicken tur...typiskt att termostaten inte ville hålla jämn temperatur, ena sekunden svinkallt andra kokade jag upp, fräsch kände jag mig när jag hoppade av för att byta tåg i Ånge kl 04.10...NOT!
Sen var det vajsing med loket på tåget till Åre så det stannade hela tiden men sen fick jag sova på Emmas Soffa några timmar innan jag halkade ner till Granen för scones fika! Najs!

Saknar familjen uppe i Vittangi, tack för denna gång! Ni är underbara....kräver kontinuerliga uppdateringar super ofta!

Nu lite slapp i soffan sen ner till Granen för lilljulafton med allt nytt glatt folk jag ska träffa och umgås med i två veckor! Hoppas på massa jobb, ialla fall så myckt att jag inte går back på denna resan!

Här är massa snö och alla har julstjärnor i fönstrena så jag tror det kan bli riktigt roligt och mysigt med en jobbjul i Åre!

Kram kram

Snyft...

Snart lämnar jag byn för det här besöket! Jag styr kosan mot Åre för jobb, bus och lek! Karin sa att om jag kom förbi på julafton kunde hon slå in mig som julklapp åt Erik, haha det hade varit festligt!

Nått som är bra min mobbe börjar fungera snart igen hej och hå vad jag ska ringa bara för att jag kan!

Sitter hos pappa, jag Emma, Noah, Kajjan och Valle och tittar på Musikbyrån och dricker kaffe.
Sov hos emma inatt, eller jag och Noah var vaken till 3 sen däckade jag och Emma tog över hehe
Igår knallade vi till pappas butik. Köpte en julklapp, jo det finns ett jätte bra ställe att köpa julklappar på här i byn, Vittangi träförädling! Kom och köp! Ska försöka lägga in en bild på deras julklappsbord..om nusidan bara ville fungera!
Sen sköt vi vagnen vidare hem till fammo, gick en sväng efter skoter spåret hoff det var svettigt...är som inte lätt att vara förälder har jag ju märkt...konstigt att jag glömmer det så fort jag har Noah i famnen och han sover eller som ler lite då är han ju så söt så man vill äta upp! Har tagit cirka 300 bilder tror jag så jag kan njuta av lillen tills nästa gång!
Nä ska försöka lägga upp lite mer bilder, blir fan förbannad när det inte fungerar!!!
Nu blir det häng med syskonen och sen blir det köttsoppa innan jag hoppar på tåget!
Guds frid (som kära farbror bosse säger)

Julbord julbord hela dan...


Ja vilken trevlig kväll jag haft! Julbord på Supalo (hmm vet inte hur det stavas men det är hembyggdsgården i Vittangi) Jag, Emma, Pappa och pappas jobbgubbar oj oj oj, vilken fest, skrattades så tårarna rann under gubbarnas glasögon. Det var allt jag drömt om i två år (sist jag åt riktigt julbord) sill, gravadlax, prinskorvar (det ända som inte var hemgjort) köttbullar, underbar skinka och janssons (det bästa enligt pappa) och sen fick vi ris a la malta till kaffet!

Jo sen bjöds det  på trevliga anekdoter om 1,dagens ungdomar o deras klädstil,-hojja dom visar ju hela arslet..2, klädstilen för i tiden (den gammla goda tiden) - kommer ni ihåg att man hade ett fårarsel på huvuudet ho ho det var på modet haha ett fårarsel haha och skinnpaj jo tacka vet jag det var bättre förr! 3, barn frågan - en gång e råkade jag tappa en av tjejerna ur pulkan på vägen hem...ho ho fattades en när jag kom fram (jo pappa lite svinn får man räkna med..) - jag råkade glömma en av mina grabbar i Lycksele en gång!(Roland var också lite glömsk) Jag Får kanske skaffa mig en hel drös med ungar hör ju att det händer att vissa kommer bort.....
Bjöds även på lite torsdags fräckisar...ho ho ja ja mycket roligt sas skulle kunna fortsätta men sparar tills en dag utan skoj! Det roliga är att det diskuteras mer eller mindre samma sak bland byborna här, oavsett ålder, festligt...nu på tapeten är han som byggt ett mega älgtorn 10 meter högt, han köpte även skruv av pappa, han skulle ha 8 st men köpte 3 paket (250 st eller nått haha smart kille)
-helena Johansson vann skidskyttet idag igen -hur kunde jag bomma det? haha fyndigt av min far!
Annars har dagen varit lugn..fick ta en power morgon nap mellan 10 och 2...lite trött efter nattvakts uppdraget...men mysigt hade vi och Noah är en snäll liten grabb...Efter att jag väckt emma kl 8 somnade jag och emma fick väcka mig en gång för mat, en gång för håll hjälp och sen när vi skulle gå innan tio haha lite slut! Hårt jobb att vara mamma, till alla mammor HEJA ER!
Jo idag har Rica slicka hela mig tror jag, under min morgon nap mitt ansikte, sen mina fötter, ben, armar och halva ryggen, jag måste smaka gott! Hon e lite tokig denna hund men jag gillar sällskapet!

Nattvakt

Sitter nattvakt åt Noah så Emma får sova lite. Mysigt värre! bunkrat upp med spyfilt, napp och fått en lektion om blöjor o vilka salvor som går vart...Im ready!

Tog med husets andra bebis Tuva (hunden) på en promenad efter älven nyss, HERREGU va kallt det är nu minus 30 grader, allt fryser, näsan ögonfransar, kläderna börjar knastra och om skorna knarrar det hur skönt som helst. Utrustad med en pannlampa för att kunna se vilddjuret tog vi en liten promenad under norrskenet och stjärnhimelen, helt ofattbart fint. Allt gnistrar och lyser trots att natten är svart!

Nu knorrar bebis ett, det var falskt alarm!

Fick med oss pappa til fammo idag, ett glatt -nämen trevligt att ni fick stig med er! Roligt att glädja andra! Fotograferade de fyra generationerna och fammo uttalade sitt misnöje om skillsmässor- det är en sjuka!

En trevlig dag, satt hemma i förmiddags och skrev på hemtentan och umgicks över nätet. Kokade en kanna kaffe åt mig själv, kände mig väldigt vuxen! Heja mig!

nä nu ska jag återgå til jourarbetet!

Emma med en liten stjöstjärna och fyra generationer!

Nu blev det lite kallt...

.....närmare 28 minus grader! Så idag har jag tillbringat mycket tid i olika soffor....slaaaaaaapt värre! Men mysigt! Heja vintern!
Vaknade lite trött imorse, fick inte många timmars sömn eftersom jag bjöds på liveshow av Lady G och Beyoncé från Lidköping i fem timmar igår kväll, tack ska ni ha det gjorde ni bra heja heja heja!
Var till BVC) med Mamma emma och Lille Noah  i morse och OJ vilken fin liten grabb han växer så det knakar! tror bara kinderna väger ett kilo haha
Passade på att besöka byns apotek (jo det går att göra av med pengar i vittangi finns OK, apotek och konsum)  Sofi nu har jag köpt nattkräm!
Sen hem till Emma jag skulle passa Noah så Emma fick sova lite men vi fastnade framför TVn och sen började besöken trilla in så då blev det kaffe och kanel/vaniljehorn!
Middag med Pappa och Min Bror, alltid trevligt att träffa Valter. Fisk och pottis idag, mums. Sen mer Tv, kallt var det i soffan så jag hade en istapp till näsa och fyra filtar, pappa fick skruva upp värmen och Valter ge mig sin filt...klen jag blivit efter att jag flyttat söder ut..inte bra...

Ho Ho Ho

Jaha nu var granen klädd! Pappa satte den i foten, Jag, Kajjan, Emma, Noah och Rica hängde sen i kulor och glitter och jag fick sätta stjärnan i topp, BJÄLLERKLANG!

Nu har vi bänkat oss framför Ullared, dom  ju inte riktigt kloka där nere alltså! voj voj som Ida skulle sagt!
Har faktiskt suttit med min hemtenta idag, flitigt tänkte jag men efter en timme slet jag mitt hår, rullade mest upp och ner på sidan och visste inte vart jag skulle börja...fick nog och saknade min tokiga vän i lilla Lisch...jag gav upp hellt enkelt och började funder på vart jag vill göra praktik....jag tror att jag kan förändra världen på nått sätt hmm heja mig, kanske en Ljusterapi anläggning på LKAB så deras gruvarbetare inte går in i väggen, eller hjälpa Kiruna kommun med statsplaneringen inför kommande flytt för att gynna turister och boende i stan eller...listan börjar bli lång måste nog skriva ner allt...
Annars en vanlig dag i byn, vaknade av att hunden ylade som en besatt eftersom emma glömt att hon ringt och det ringde ETT HUNDRA signaler...panik vaknade. Knallade dit, bakade Vaniljehorn, drack kaffe, Björne kom förbi på en koppf, Henka kom förbi på en koppf, hem åt Kött och pottis. Ja en helt vanlig bra dag i lilla byn, kallt här idag, mina kinder frös!
Nä en koppf te kanske...
Recept på Mina och Emmas Juliga Vanilj horn med kanel!
  • TRE HUNDRA gram mjöl
  • TVÅ HUNDRA gram smör
  • 2 MSK vaniljsocker
  • Kanel efter behag
  • Rullas till små korvar, skjuts in i ugnen 180 grader tills de är gyllenbruna! Smaskens!

Lite bilder från min dag

Hur ska de här bli?! pappa han kan han köra skoter och hugga gran!vi hjälper till så gott vi kan!Fina systern som gjort mig till stolt moster!
Som sagt en bra dag idag, mycket kaffe, kött och potatis, gull med Noah, bya besök och skotertur i snön!

Heja Mig!! Heja Norrland!

Idag har varit en bra dag! Jag Kajsa och Pappa tog skotern ut i skogen och högg en gran! Mitt andra gran letar uppdrag denna jul! Och det bästa är att nu luktar min jacka skoter, heja heja!  BJÄLLERKLANG!
Har också bekantat mig med mitt första syskonbarn NOAH, jag jobbar på att vinna hans förtroende och tror att jag är på god väg, han bajsar högljutt i mitt knä och somnar gott i min famn och han log sitt finaste största leende någonsin till mig idag när jag killade under hans små små små fötter! Heja moster sofia!
Nä nu ut på byn en sväng har skrattat tillräkligt framför Tvn med Pappa och kajsa och hunden till Playa del Sol!
heja Mig!
Granletar gänget!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0