Stödstrumpor, nackkudde och ögonlapp

Reser jag aldrig utan igen! Ett måste. Bakvänd nackkudde är ett perfekt dregelstopp och håller huvudet på plats, perfekt!

Här finns en skylt som säger

"US custom inform you that this area contains substance that are proved to cause cancer" Inget ställe jag vill stanna länge på. Undrar om det är heltäckningsmattorna eller alla stolar i fejk skin? Well thanks for the warning!

Sen är det också konstigt för nu säger dom att klockan är 19 på kvällen den 29 december här i LA. Nu kommer jag sitta 13 timmar på ett plan och när jag landar kommer det att vara den 31 december klockan 07 på morgonen. Får ni den matematiken att gå ihop??? Inte jag i alla fall. Det var dagens kluring!

LA international Airport

Ok Halvvägs! 2+11 timmar i luften avklarade! Mums mat och nu börjar mina sparkling wine wednesdays! Scones alltså måste säga att det är lite av en favvo!
Jag ser dock ut som ett vrak, fastnade med filmer. 3 lyckades jag klämma bland annat Eat, Love and Pray med Julia Roberts och Tuva Novotny, bra tänkar film för en med så många bollar i luften som jag! Blev två kärleks dravel också, kunde inte låta bli....håll i er nu en hette Valentines day och den andra The Switch. Jag svalde dom med hull och hår till min quiche och lammgryta, nemas problemas! Började faktiskt se The social network också men den var lite seg och trist så jag gav upp.
13 timmar återstår och jag är otroligt spänd på vad som kommer erbjudas i matväg, jag gillar flygplansmaten, kunna välja film efter behag och bara vara för mig själv. Har stött på lite trvligt folk minsann, en Japan som var pratsugen och en trevlig kvinna i connection flight desken i London, hon kunde säga God Jul på svenska så jag jag lärde henne Gott Nytt år, passar ju lite bättre nu.
Nä nu bordar vi visst! Jag har bra, lite trött i mina ögon, mera röda skulle jag säga att de är. Har tvättat fejjan och borstat gaddarna. Redo för mera mys! Flög över Island och Kanada kul att följa rutten!
Tack för en fantastisk jul - saknar er alla!
Stort tack till herr Jönsson som chaffade mig över bron! Du är en klippa, tur Bullen nu ser till att göra man av dig =) Puss på er!

Film maraton

(Med reservation för stavfel i denna text...)
Har vi roat oss med nu när det blev lugnt i klåggan

Bounty hunter (jennifer Aniston och Gerard Butler) Ledsen Emma, men får endast 2 Starka SS, lite för sliskig alltså och vet inte men hur springer Gerard egentligen??!!
Family Jones (Demi moore och David Duchovny) Den här var snäppet vassare 3 SSS får den. David har blivit en riktgit hunkig bit alltså och Demi klarade av att spela rätt bra. Dock helt klart för lite smyg reklam enligt mig =)
Knight and Day (Cameron Diaz och Tom Cruise) Han är ju rätt slibbig i verkligheten tycker jag (heja Jess för allt skvaller du fört in i mitt liv senaste året) och cameron spelar alltid lite klumpig och som en kalv på grönbete. Men faktiskt en rätt skoj film, aktion kärleks komedi, skrattade gott och replikerna var lagomt klyschiga. Biljakt, overkliga stuntscener och en snubbe som hängde i en lina korv hahaha Plus att vi såg den på blu-ray, vilken kvalla! Vi var nästan med i filmen....teknikens under. Hmm får nog faktiskt 4 SSSS av mig, den roade mig.
Sen drog vi en riktig snyftare Brother (Jack "Gift dig med mig" Gyllenhall, Toby Mcguire och Natalie Portman) Bästa filmen hittills, 5 SSSSS, tung rulle sevärd! Grät en skvätt nerkurade i varsin fåtölj.... Mumma vilken kille jag har en ny favorit nu, blir helt klart en skvaller blaska till flyget imorgon...Bra story och ögon godis.
Nu blir det Blu-ray igen men en lite lättare krigsstory A-team, Anders film val vet inte vad skådisarna heter men nu börjar filmen!

Ett trevligt samtal

dundrade in idag. Det var från Bangkok och en glad (något hög på endorfiner och lite toppad med öl) Sofi som ringde! Mycket trevligt! Hon var ny nålad, heja henne!
Kan inte fatta att Sofi ringer från Bangkok och linjen är helt sprakfri, hon skulle kunnat sitta inne hos grannen. Men min telefon klara inte ens en natt i Kvibille och definitivt inte av att vara utanför odlingsgränsen utan att pusta och frusta eller rent av stendö! Vad är det för fel!!!!!
Fick just ett annat trevligt samtal av min farbror Bosse som önskade mig en trevlig resa, blir så glad! En period av mys med släkt, vänner och familj är nu över och imorgon börjar ett nytt äventyret! heja er!

Ser ut som det blir en sommar i Halmstad!

Var på Intervju på Halmstad & Co igår, de var fantastiskt trevligt och de hade massor av roliga projekt på gång.
- Välkommen den 18 april då! Så sa dom så det låter som jag fick godkänt på intervjun, ska bara få det på papper så är min sommar bokad! Länge sen jag var ute i så här god tid, heja mig!
En natt i kvibille, dumpade lite grejer och hann med en lunch med Frida. Sen bar det av ner mot klåggan igen!

Sofia Dissar

Förkylning!! Fy attans vad onödigt, orkeslös, känner inte om jag luktar blä, snor och nysningar är okontrollerade! Så inte OK!
Ids ju inte göra någonting riktigt ordentligt. Idag råkade jag känna efter, inte bra alltså...sååååå trött!
Satt som ett dagdrömmande litet knyte i bilen på väg mellan Klåggan och kvibille..

Nä förkyld - FETT med diss!

Jul i Klåggan

Simon var en hejare på att rulla köttbullar, Emma slängde ihop en super smörgåstårta och Herr Jönsson fick sätta spiran i toppen!

Jag gillar att klä granen!

 

 

Familjen stork? Hahaha sjukt bra film sällskapsresan - eller finns det svenskt kaffe på Grisfesten??


God Jul!

Har vaknat upp, tagit och duschat av mig febern, dragit ungarna i pulka och druckigt glögg ute i ett vintrigt Skåne.

Tv:n är död så vi umgås a la riktig jul! Spel, pussel och film!

Nu vill jag ha mat!

Ha en fantastisk jul alla glada!


Dagens bild serie

Tog en promenad, snön låg djup

Inte lätt att knalla i dunderskorna

Liten tomte tittar ut


Dan före doparedan

Nu sitter vi här, Noah har för 3:e dagen kommit ner och tvingat upp mig ur sängen klockan 7. Lika bra varför sova? det får jag göra på min 33 timmars resa till Nya Zeeland.

 

Idag snö och blåst, vi behöver gå ut idag, apoteket kallar.

 

Vi har börjat med julbestyren och Emma fixade en super smarrig smörgåstårta igår!

Granen är klädd, glöggen uppkorkad, paketen skall rimas sen är vi hemma...efter att klämmt på klapparna tror jag att böcker och foton är årets julklappar här i Klåggan.


Jag har bestämt mig

Me gusta el nieve! Som en vårdag! Lyckan är total, förstå hur mycket kul jag kan ha med en kamera som har självutlösare, solen, en liten sten och massa snö!

 

 

 


Julgranen är klädd

Systrarna Määttä (nästan alla i alla fall) har gjort jul i Vittangi

Pappa satte stjärnan, jag pusslade ihop årets, jo det är sant plastgran - tät o fin och alla hjälpte till med kulorna!

Noah synade resultatet!


I want to

go to Baja in California! Kollar ett natur program sjukt cool miljö! Cortés hav verkar sjuda av liv! Ännu en plats till min lista!

Tänkvärt

Att skånska myllan kan lukta koskit fast det ligger en halv meter snö på marken! Ser ut som kalfjället men luktar som en bondgård.

 

Såg solen idag och klockan är 14.57 och det är fortfarande ljust!


En dag i byn

Noah fick en ny mugg av Morfar! Pepparkakan själv så söt så jag vill äta upp lillkillen.

Utsikt över älven


Toabesök

Skulle precis besöka toaletten, var upptaget,  gubben hade inte låst dörren, typiskt. Vet liksom inte vad jag ska säga – ursäkta!?!. Hur ska jag veta att det är någon därinne, sen tänker jag att han kanske är en smygblottare och vill visa sig för någon så han kanske stod där med byxorna nere och bara vänta de på att någon skulle komma in  och spana in hans paket. Fast jag tror inte det var en gänglig äldre herre med slipover, och nej såg inte hans petter niklas.

 

Tack Kajjan för alla flmer!!


SJ:s

Personal har nog gått en servicemind kurs, för herre minge vad jag blivit väl bemött det srenaste dygnet. Biljettsnubben på nattåget slog sig helt sonika ner och drog en fem minuters pratstund om vikten av att ungdommar reser, fast han helst ville att hans systerson skulle hålla sig hemma runt jul. Förstår sa jag och så skrattade vi gott i samförstånd.

Jag var ju inte förvånad att vi blev ca 4 timmar försernade till Huvudstaden så att jag missade mitt anslutande tåg men jag hade det så skönt, har snart sett tre filmer, grät en skvätt till Shrek 4, dreglade lite till step up (dansfilm) och har skrattat åt Brad Pitt i Inglorius bastards. Har även hunnit med att prata spanska, spridit budskapet i tåget om möjligheten till att få reseersättning vid förseningar, hjälpt en fransman med högtalar utropen som aldrig skedde på engelska så de stackars turisterna kunde förstå..(ett jobb för mig i framtiden!!) klampat runt i en översvämmad toa, klivit över en avdäckad resenär och skrivit på mitt examensarbete, effektivt har det varit!

 

Klev in på en proppad centralstation i Stockholm, stegade fram till disken för trafikstörningar (ingen kö i den kassan, 100 pers i kö till de andra, sweeet), fick en ny biljett, 100 kr i resecheckar och nu sitter jag i 1:a klass på X2000 till malmö med en kopp kaffe och min matkasse som inte sinar i första taget! Heja SJ. Sjukt charmig konduktör på det här tåget med, löser allas problem, värdskap på topp!

 

Jo hann med en kaffe på centralen, blev lite konstigt när jag skulle beställa, mitt huvud var inte riktit vaket så jag och snubben i kassan stod där utan att säga nått, log och liksom blev lite konstig stämning hahah sen blev det -ha en trevlig dag, - tack detsamma - och god jul - tack det samma och så höll det på i några minuter innan jag fattade att kaffet kom ut på andra sidan....ja voi voi trevliga jultider och trevlig personal gillar jag.

Karma, kanske är för att jag försöker vara lite trevlig och inte så besvärlig, bara jag kommer fram, vad tron ni?

Nä nu ska jag läsa ut min bok och mitt skvaller som jag sparat på, boken är nämligen lite läskig den heter Vägen av Cormac McCarthy, skvallret är också rätt läskigt f-n va vissa kändisar ser ut hoff

 


On the road again

eller nja inte riktigt....Skulle hoppat på tåget för 25 minuter sen men sitter fortfarande i Kiruna. Kan bli en lång resa...men jag är väl förberedd och har ju inte särskillt bråttom även om det ska bli kul att komma till malmö!

Matsäcken är packad, nybakt bröd av faster Maria och Valter sponsrade med skvaller tidning och snacks! Julklappar i väskan och skolarbete så jag ska kunna underhålla mig.

Sitter och njuter av den extra kvalitetstiden jag nu får med trevliga samtal hos Kajjan!

Saknar redan byn och allt den för med sig! Har haft det fantastiskt...nu dags att börja skissa på stugplaner...

Har haft en trevlig dag, besök hos fammo, sväng på stan sen bjöd Päivi på pizza...Beställde en calzone med annanas och räkor, fick en med souvas och bearnaise sås....hahaha sjukt kul, mät och glad blev jag ändå!

Byn och dess invånare

Igår kväll satt jag, Emma, Kalle och sen kom Simon. Vi eller mest de (då jag kollade ett reportage om polygami på TV samtidigt och har lite svårt att göra två saker samtidigt...) pratede om byn och dess invånare, skvaller nivån var hög och det bjöds på en bättre uppdatering om vilka som ligger med vilka, vilka som bytt partners och vem som gör vad och vem som inte gör nått. Extremt roligt, till och med Kalle drog på sina smilband. Jag hoppas verkligen boken "Vittangi - bakom kulisserna", hinner komma ut till nästa jul, kan helt klart bli årets julklapp!

 

Skvaller är i bland så himla roligt!


Norrsken och stjärnfall

Blev dagens skörd på promenaden bakom sjön! Jag blir verkligen lycklig av landet här uppe. Bjuder på så många överraskningar! Önskar så att Jessica hade fått se Norrskenet, men nästa gång fortsätter vi jakten!

Jessica är hemma och förhoppningsvis brinner hennes finska stenlyckta och jag hoppas du fått ordning på pannlampan och att du nu kan tälja en super bra grillpinne!

Ida kom på morgonfika till julkalendern, sen skrev jag hemtenta, gick förbi kommunen spanade in en tomt, kokade kola hos emma och hålle rpå att lära Noah hoppa, han är en kämpe!

Nu slappar jag o pappa i soffan, vi va på konka innan, han ser minsann till att de trötta kassörskorna får jobba på leendet och sina eankoder!! Heja Pappa!


Älgsafari

Nu har jag sett tre älgar på nära håll, inte inhägnade utan fritt strövande!

I torsdags stod en i diket när jag körde Jess till tåget.

Igår höll jag på att få en mindre hjärtattack när jag nästan knallade rätt in i en älg på vögen hem från Emma. Tror dock den blev lika rädd då den skuttade smidigt och lätt åt andra hållet. Jag var halvvägs runt sjön och stod ett tag o trampade då jag itne kunde bestämma om jag skulle löpa tillbaka eller knalla hem.....blev hem men gick med ögonene i nacken hela vägen!

 

Idag tog jag och pappa en älgsafari tur på hans lunch. Vi behövde dock inte åka långt, stod en älg bakom en björk på campingen. Helt sjukt vad bra kamoflerade älgarna är, rör de inte på sig syns dom inte alls!

 

Nu återgå till hemtentan, har slått in paket, skrivit julkort, rakat benen och varit på safari...hmm allt för att inte plugga men nu!

- 28 grader ute...håller mig inne!


Tutti o Nutti


Två små julrenar!

Bullbak med Noah

Han är fantastisk!


Lavvo bygge

Vårt examensarbete tar form, vi har testatatt  sova i lavvon. Pappa hjälpte till och Eino staplade ved, P-O bistod med lavvon och nu ska vi skapa turistiska produkter!

Vi hade det super mysigt och visst är det här säljbart! Säg bara till om ni är sugna!

Ida bjöd på en skotertur! Lite lukta gott!


- 27 idag

Biter i kinderna men så vackert den timme som det är ljust och man kan se alla träd som är pyntade med snö och frost!

 

Kiruna i skyming. så vackert!


vilken lättnad

The A-kid sover....mitt hjärta brast inte....sicken tur började tvivla på min egen inre röst eller är det den där omtalade biologiska klockan som spökar igen....

 

Pappa bjöd på mat från byns restaurang (Glada oxen i nya kläder). Det var gott men pomfrittsen var mera stenhårda. Tack tack nu har vi testat på även den attraktionen i byn!

 

Hur orkar mammor hålla sig vakna, både jag och jess ser ut som sju svåra år??! Sorry jess men det är sant..vi måste vila upp oss från all denna lugna ro och friska luft.....jag måste sluta vara sån tidsoptemist, en vecka är för lite!

 


Oj oj oj

vet inte det här med att vara mamma....Noah har gått till sängs men han gnäller lite, gör så ont i hjärtat!

Men emma om du läser detta så mår han toppen, han är bara lite trött!

Vi har sovit i Lavvon inatt det var mega mysigt, helt klart går det att sälja till turister!

Nä nu ska jag gå och smyga på lilla Noah, kanske sjunger en gonattsång....till min ljuva stämma somnar han nog på ett kick!


En dag i byn

Byn vaknar!

Innan middagen besökte vi pappa på hans jobb för att fota hans julbord till facebook sagt och gjort!

Stressiga dagar inför jul..

En ölsejdel i sten till bastudrottningen och en kniv behöver alla!

 

Hos pappa hittar du julklapparna till alla och julpynt till en prisvärd peng!

Här bor tomten i sin mysiga värmestuga!

 

 


Back in da village!

Känns bra, är nästan pendlingsavstånd upp hit om ni frågar mig.

Och den här gången hade jag sällskap de 22 timmarna på tåget av Jessica, mycket trevligt hade vi och med 5 flaskor vin går tiden i ett naffs!

Tiden i Lisch är förbi, weehaaa rätt skönt! Redovisningen var rolig, heja Kiruna och nu är vi redan tillbaka, har besökt gamla kyrkogården här i byn, vandrat bland krolägare, arbetare och hemmansägare. Igår hade vi möte med Nils-Gustav Blind så nu ska det nog bli ett examensarbete gjort!

 

Emma är numera fru Engström! Grattis och grattis pappa, en av fem döttrar bortgift!


RSS 2.0