Ren len och fin!

Myser i soffan efter en ordentlig tvätt, bad med lermask och scrub! Har sett -En annan del av Köping, världens finaste program! -Damernas detektiv byrå, tuff brud och nu upplyser jag mig med hjälp av på spåret. Vi har precis lämnat Kiruna, trevlig liten tur till norr.
Ja Ida voi voi klarar mig inte utan dig, du måste tygla mig! Håller på att repa mig efter helgens bravader...började morgonen med en timme på berget med Linda sen storstäd i källaren och sen fika med Mamma och Micke. Jag har hunnit med massor till och med att raka mina vinterben! Heja mig! Ha nu kunde jag en fråga!! Kikärtor i falafel heja mig!
Imorgon Tandis innan jag beger mig tillbaka till lilla stora staden....håll era tummar!

Som en turist i min egen stad.

Halmstad, vart går man, vart fikar man, vad är inne/ute? nya affärer, flyttade affärer.... hoff skulle behöva en update! Eller bara hålla mig hemma.....

Vaknade med sprängande huvudvärk och en mun torrare än Australiens outback....men det var det värt!
Ska ta det från början, efter provet i ekonomi styrning knäckte jag och Sofi första bärsen i bilen till Gbg, hann med en till på stationen, fick springa till tåget, lyckades inte låsa toadörren så alla mindre glada medresenärer fick en liten skymt av mitt bleka vinterarsle, somnade, vaknade precis i Halmstad (tack du som skulle av och råkade väcka mig!)
På stationen står Anki och väntar på mig, fina snälla Anki. Middag med Mamma och Micke och min extra familj Anki och Pelle. Som vanligt massa skratt, lite gråt, super god mat och obegränsade mängder alkohol.....vilket resulterade i en ny toaborste och storstädning av toaletten i morse...Ser fram emot en helg i Gbg med detta glada gäng!
Tillslut var jag på benen och har haft en helt fantastiskt trevlig dag med Frida. Blev så bortskämd- den bästa julklappen! Shopping, fika, sprang även på Maggan o Majka- gamla gympakompisar händer inte allt för ofta kul!
Lek med den alltid lika charmerande Ellie, visade mig månen och prickarna (stjärnorna), Sushi middag- mums och lyckades få ner ett glasvin och en öl- heja mig! Prat och mys i soffan! Tusen tack Frida!
Helt glad och lycklig och trött kommer sova som en stock!

Inte illa! eller kanske jätte illa?

Idag har jag lagat mat bara för att göra matlådor, känner mig nästan lite för duktig och lite gammal..nä får kanske trycka i mig alla 3 matlådor direkt istället. Spara mat? frysa in mat? Nä vet ni vad hur tokig får man bli?!

Pluggstuga!

Hejsan hej!
Sitter och leker lärare i ekonomistyrning, ritar upp exempel åt Jess och Sofi som innehåller täckningsbidrag, fasta kostnader, priser och rörliga kostnader. Vi ska snart gå över till likviditet och skuldsättningsgrad! Nu fixar dom det helt själv dom är helt fantastiska....stolt jag blir! Tycker faktiskt att det är rätt kul att trolla med siffror! säger som Peter - det här blir kul! Ekonomisk som jag är, eller hur systrar?!
Jag fortsätter min wiskey kur för att bota min förkylning som vägrar ge med sig.....snoret rinner, ögonen rinner och attack nysningar följer varandra, har så sjukt ont i snoken nu!
Har funderat på att gå in till stan och köpa nya underkläder, allt jag hade kvar i troslådan i morse var ett par siden trosor jag fått av Vanessa när jag var 10 år. Inte passa! (kan inte kassera dom de är så fina!) Fick bli en tvätt istället, nu ska jag bara vänta på att de ska torka så jag kan duscha och sätta på mig rena väldoftande underkläder igen! Heja mig!

Tidigt en söndags morgon.

Sitter framför nyhetsmorgon med en vetevärmare i knät, en kopp te  och äter en bit av mammas morotskaka till frukost. Lyssnar med ett halvt öra till Tilde de Paula, gillar henne tycker hon verkar rätt fräck! Hjälp organisationer är där de pratar om Haiti...hoff va hemskt.

Jo men varför är jag uppe med tuppen? Jo Telefonen ringde redan kvart över 8, svarade med en wiskey-röst värd Janis Jopplin...ha ha undrade vem som tagit över min kropp men nu börjar den lätta efter lite te och nässpray! Hade bett Starkis att väcka mig för jag har ju tydligen massor att göra idag. Hade hon inte ringt hade jag bara snoosat alldelens för länge.....min karaktär när jag är lite snorig och klen är inte så stark och hård.....
Så nu sitter jag här och börjar med det viktigaste först, säga god morgon till er! Fjäsk ha ha nä ska ta tag i min rapport, en ansökan, fick tips om ett företag i umeå av vanessa igår. Sen en svänki ner i källaren för att börja rensningen...
Hade en helt fantastisk dag/kväll igår. Min äldsta vän Vanessa var på besök. (Har känt henne sen jag var 4 år!!) Vi träffades på stan för en fika med Pappa peder, systrarna Nadja och Maja, mycket trevligt! Sen gick vi hem till mig mös i soffan med snacks och vin heeeela kvällen. Bara satt och pratade om ditt o datt, älskar när det är så avslappnat och jag bara får vara mig själv! Tack för att du är du Vanessa! Nu är jag full av hopp och glädje!
Jo igår var mitt födointag inte av denna vuxna värd...körde på mera socker dieten....
frukost (som var nyttigast på hela dagen) bestod av två knäckemackor en med pesto och en med mjukost, kopp te, en vitaminbrus och två bitar mammas morotskaka (bra bakat mamma mycket fluffigt!)
Lunch krängde jag en latte och en krokant biskvi
Middag två glas vin en öl sköljde ner chipset, dippet, hot crunchy ostbågar och en del lösviktsgodis!
Toppade kvällen med några vindruvor för att neutralisera lite! Heja mig!
have a good day!
två läppar möts, PANG!

Måste visa en bild

Ha ha så här glad är jag när jag  nyss råkat släppa en ljudlig fis...
trodde den inte skulle höras...den första gjorde inte de men den som bara slank ut hehe

Helg...

..det var minsann på tiden!

vilken vecka! Skola skola skola skola, tempo och mycket att lära men det gillar jag.

Måndag fyllde fröken stark år firades med kasnke en eller två wiskey och Paradise Hotel. Sicken kväll. Tisdag fortsatte firandet med en flaska mintuu, en flaska Törley (jo men korken flög i taket!), öl och 6 påsar micro popcorn, och ja givetvis Paradise Hotel, men skulle ingen åka ut? jo jess, den nya kille åkte ju just...hmmm mycket trevligt i alla fall...

Sen blev jag lite sjuk...fattades bara...är lite ynklig.....men nu har jag fått mig en wirre hos mamma och micke, älgsteken ligger och gottar sig i ugnen med pottigratäng och sen blir det marängswiss....heja mig, det sak nog bota mina hals- och kropps smärtor!

Har myst ner mig i soffan och kollat bilder från mammas och mickes bröllop ho ho håll till godo! Ida bilderna är såå fina du är såååå duktig! Bra dag! kul dag! super bra dag! och tur med vädret!
!

Heja Kjell Bergquist

Vilken lirare haha -ett riktigt mellanöls offer. -Såldes på konsum, jag var full i skolan. -satt i matsalen,  spelade kort o drack bira, inte så populärt! Här utbrister ett rungande NÄHÄ från de övriga Ha ha vilket program Stjärnor på slottet alltså.
Efter 8 minuter har jag skrattat och hunnit fundera på hur jag kommer se ut när jag blir gammal.
vilken lurifax Kjell är, -har du bajsat? frågade han Tommy Körberg. Siw och Meg söta tanter! Siw ramlade i sjön och Björn var värdelös på kastspö ho ho Och herregu skrattade högt när Meg ramlade ur hängmattan gång på gång
-Man ska ha jävla massa tur, inte klanta till den undervägen och nån slags begåvning så ska det gå bra! Heja Kjell
Kjell fick välja vilken mat han ville, vad tog han? Falukorv och potatismos haha som du Emma!
Till de sparkling Vodka gu finns verkligen allt! Skulle va nått till midsommar.
Nu vill jag se En enkel melodi 1974, Jack från 1977, Katitzi från 1979 Bergquist var ju en hunk! Och kocken den verkar festlig..
Tack för ett riktigt gott skratt
http://svtplay.se/t/104029/stjarnorna_pa_slottet
Kolla själva!

Önskar jag var en superhjälte...

...men jag är inte mer än MÄNSKLIG.....efter veckor av munterhet, super glad och käck gick jag nog fan in i väggen....
Lördag, vaknar med en liten underlig känsla. Skakar av mig. Ner på stan, mycke folk, flyr till bibla. Lånar tre böcker om lappsömnad, Gör vad du vill av Erland Loe och pippi mediaslargas (pippi på spanska). Går till skolan, skriver lite, tar en kopp te. Fryser. Hem, sängen, sover 3 timmar. Vaknar, försöker, lagar mat, inte hungrig, dricker ett glas vin, internetar, hjälper inte. Kryper till mitt fort -sängen. Läser en bok om barnprostitution i Thailand, hemsk men viktigt. Knasiga människor vandrar på vår jord. Apatisk, gråter, kryper ihop till en boll. Sätter på en skiva, hör orden, vill tro, förstår inte, lurad. Tänder ljus. Drar kudden över huvudet. Är inte vaken, sover inte. Telefonen ringer. Torkar mina tårar. Går till skolan, fest. vill träffa någon. Trevliga människor, pratar, skrattar, vinner mjölkpakets leken, heja mig, smidig är jag i alla fall. Går. Läser Erland Loes bok, handlar om en självmordsbenägen tonåring, festlig på ett skruvat sätt.
Somnar.
Drömmer om tjockisar. Jag är smal. Dekorerar mitt rum med bilder på min familj. Ler. pratar med min roomie, trevligt. Mysfrukost. Går en mil, lyssnar på digilistan, pratar med Sara, kloka ord från en klok kvinna. Tack. Längtar till sara och frida helg. Plockar ihop mina spillror.
Nu trötta ben, pigg i huvudet, redo att le. På radion pratar dom om Haiti, hemskheter, glad att jag bor i sverige. Ny vecka, mer att lära, massor av snöiga vägar att vandra!
Blir inte alltid som man tänkt sig. Danne rekommenderade stjärnor på slottet det får kanske förgylla min dag.
Sol ute, sol inne, sol i hjärta, sol i sinne.

Äh måste avsluta veckan...

...med lite onödigt vetande..
Visste ni att..
- ...ca en fjärdedel av los Angeles yta upptas av vägar och parkeringsplatser...kul kul cykelhjul
-...I Dysersburg i Tennesse är det förbjudet att fånga fisk med Lasso..
-...I Breton i Alabama är det olagligt att färdas i motorbåt på stadens gator...
-...I Minnesota är det olagligt för kvinnor att klä ut sig till tomte...
Så alla ni som tänker besöka det spännade landet i väst...kolla upp deras special lagar för där kan man råka illa ut om du skulle, mot all förmodan lyckas fånga en fisk, åka båt på gatan, eller som tjej klä ut dsig till tomte i fel delstat! Var uppmärksam, ta seden dit du kommer och gör som lokalbefolkningen gör!

-knappt hälften av Irlands mjölkproduktion går åt till att göra Baileys! jag vill besöka Irland..snarast! typ Nu!
Nu är ni snäppet vassare inför helgens frågesport eller sociala sammankomster som väntar, ni kommer briljera!

Fredag

Hoff jag är helt slut i både kropp och själ (snarare huvud vet inte hur själen känns)....
Efter en hel massa debet, kredit plus och minus, moms, pålägg och avdrag i skolan...-visst är det kul som vår lärare kläcker ur sig med jämna mellanrum...hmm jo ja vet inte ...jo men jag tycker nog det är kul faktiskt. Enligt Peter (läraren) borde vi vara proffs på bokföring nu, så om någon känner sig manad att testa mina kunskaper på er bokföring bara säg till!
Veckan har gått fort som vanligt, PH kvällar måndag tisdag, jag vet det är bara skit men ni vet att ni vill kolla! På onsdag drog jag och min roomie till med lite inflytt/välkommen tillbaka fest hemma i vår super stora/fina/lyxiga lgh, uppskattat bland klasskompisar men kanske inte lika uppskattat av hyresvärdarna...Vi var jätte snälla, folk tog ett glas och pratade och vi spelade spel (förfestspelet och så fick vi sanning eller konsekvens) en trevlig kväll!
Ja jag sitter här och huvudet snurrar av ekonomiuttryck, lia funderingar, ABF kurser...jo just det har hänt också, lilla jag ska bli cirkelledare i engelska och kanske i spanska en gång i veckan på ABF..ha ha kan bli en rolig utmaning! heja mig!
Avslutade dagen med ett pass på gymmet, simbasängen och sen bastun!Satt och hade det skönt och så kommer det inen yngre dam som sätter sig högst upp och heja vad hon stönar pustar och frustar...vet itne jag tycekr nog pallar du inte sitta högst upp i en offentlig bastu utan att hålla käft har du inget där att göra...jag vill njuta av min bastu utan allt pustande frustande och stönade..nästan lika motbjudande som att raka sig och skrubba sig i bastun ..ne hojja - inte passa som farbror bosse skulle säga!
Nu njuter jag av ett glas vin i min ensamhet bara för att jag kan..ska nog gå och öva på lite spanska uttryck, -hasta luego y beun fin de semana! Besos u Abrazos para todos
Emma tack för alla fina bilder! Saknar er...ler varje gång jag ser den sovande barnvakten hahaha
Visste ni att 2% av jordens koldioxid utsläpp kommer från internet användandet? det är lika mycket som flygtrafiken, ta in och begrunda under helgen!

Visste ni att..

..om en människa blir 75 år så fiser den ca 400 000 gånger under en livstid! Mycket pruttar blir det!

Inatt väckte jag mig själv med en av de där 400 000.....heja mig!

Mitt år i bilder

Lite bilder från mitt år...gick ut starkt med uppladdningen men hoff tog sån tid..håll tillgodo med det som kom med
Började i Australien
vårt hem och hängställe i tre månader!
Vår i Halmstad och besök hos pappa i Vittangi
fick ingen fisk...

Sommar
hade mycket tid för pyssel när jag var arbetsbefriad i sommras

Köpenhamn med Pappa och Päivi och syskonen

Mammas bröllop
mitt andra konstverka för i år
tänkte lägga in en bild på brudparet men hittade inte dom på min dator..mamma skicka en!

Rösta på Årets Julgran


Julbak


Skolstart avklarad!

Ja nu sätter det i gång igen, ekonomi ska det handla om tre veckor framöver. Jag ska lära mig om budget och bokföring av en Man som heter Peter (han skrattade gott när han presenterade sig som jag heter Peter ho ho det rimmar). Peter är en väldigt hjärtlig och glad man i unga pensions åldern som har skapat ett nytt system för bokföring. Han har tydligen skrivit en bok vi ska använda som heter någonting i stil med - Sveriges nya sätt att bokföra. Ska vara enkelt och med plus och minus istället för höger och vänster...ja det ger väl sig imorgon! Han berättade mycket om sig själv i dag och det skrattades både här och där må jag säga..festligt heja Peter!

Men imorse var jag super flitig...öppnade mina små gråblå när solen började lysa in....lämnade min varma trygga sovplats och skuttade ut i finvädret. Skrev ut min hemtenta, heja mig! Tog en promenad och lyssnade på radio (något av en morgon favorit), upptäckte att mitt promenad stråk blivit längdskidspår, skulle haft mina skidor nu...

Sen bar det av till gymmet och här började det bli lite tufft. Jag trodde att efter två veckor vid diskmaskinen på granen borde jag vara lite i trim men attans så fel jag hade....efter 3 maskiner började jag bli lite snurrig, hjärtat gick i hundra åttio och smakade lite blod...hur urform får jag bli?! Skärpning! Ok kunde kanske ha mjukstartat lite men vill ju att allt ska gå i hundra åttio, så pressade mig själv igenom några övningar till (ja kajsa fokus på benen skidor skidor skidor) simmade 20 längder och stretchade i bastun, det var jag värd!

Nu ska jag snart gå hem har suttit med lite extra arbete...ge mig jobb! Låt pengarna rulla in och så har jag kommit på att nu är mitt nya fritidsintresse att jobba! Min vardag är ju skolan och sen har det blivit mycket slapperi...så jobb är en välkommen sysselsättning på fritiden! Har ni nått ni vill ha fixat säg till! Börjar bli bra på att göra cirkel diagram i excel nu....

puss o hej nu vill jag ha mat!


Min nya stora lya!

Mitt rosa flickrum! spjälsäng och bandspelare heja heja!
Sådär nu har jag flyttat in! Känns bra, min roomie kommer idag då får vi se om det blir liv i luckan...har haft en väldigt lugn och skön vecka och helg!
Danne kom på besök i torsdags vi lagade renskav och pressad pottis...smarrigt!
Annars har veckan rullat på, skrivit min hemtenta, tvättat och lagat mat, kul när jag har ett kök! I lördags pusslade vi och åt curry kyckling och idag har jag söndags bakat en sockerkaka med kanel, ingefära och apelsin. Som ni ser är jag väldigt förtjust i mitt kök!
Men om jag ska fortsätta i den här takten får jag ta hjälp av mina systrar att komma i form, Kajja skicka ett träningsprogram för ben så vi kan lattja lite skidor i vår. Och Ida väntar med spänning på att få nya yoga poser från din resa! Snygg i håret du blivit, glömde säga det när jag pratade med dig innan!
Jo idag kollade vi Vittula, jag skulle visa mina duktiga statist syskon.....satt på helspänn och oj vilka skådespelare till syskon jag har!
Puss o kram nu blir det Hipp hipp hora på schemat....

Tillbaka i lilla stora staden..

Nu sitter jag i skolan....känns tomt efter 3 veckor med fullt ös och massa folk runt omkring mig...fortsätter mitt reseväske boende fram till torsdag då jag får flytta in i min nya stora lägenhet!
Har tagit alla mitt pick och pack hem till Sofi nu...snällt av henne...inte mycket rena kläder kvar hoppas jag inte luktar för illa...
Saknar Åre, har en tendens att verkligen hitta nya rutiner fort och leva bara där och då...skönt men lite skrämmande. Jag  hade precis börjat njuta av att få jobba hårt, kylan, torra spruckna fingra av allt diskande och alla glada människor. Saknar framför allt alla på Granen! De bjöd på middag Hälleflundra filé och lakritsparfait....mums heja kockarna!
Sitter och gör min hemtenta som sak vara inne på måndag och funderar under tiden på när jag ska kunna klämma in en Åre visit snart igen!
en vanlig dag såg ut ungefär såhär
vaknade 07.40 borstade gaddarna klädde på mig, smög ut medans resten av Pensionat eliasson sov vidare (Emma Bobbo, jonas, Frida och Kattis mysigt!)
08.30 Parkerings vakt med skistar utomhus...ofta lite kallt men trvligt, roligast när vi fick putta bilar i halkan
12.30 Ica Björnängen plocka varor hos trevliga Per, han sa -Om det är lugnt idag sofia skickar jag ut mina kassörskor kan du väl lära dom lite tempo och rutin va? -du kan väl komma påsken och sportloven och allt där i mellan?! Kul att jag gjort ett bra jobb heheh
sen vid 17.30 åkte jag till Granen och fick mat av Kockarna, najs och en latte! försökte göra en själv men behöver öva lite till....
delar av den oxfilé med sås och potatisbakelse eller nått och min  latte mumsLakridsparfait
18.00 satte igång med disken! diskade till tolv och ibland till halv 4.
Slutade jag tidigt gled jag ner till Dahlboms för en liten hoffa och ibland drack vi nyfångad fisk! Så tokigt och roligt har jag haft det.
Har insett att jag blir glad av att jobba!
Hann faktiskt åka skidor en dag, Bobbo och Jonas tog mig med till björnen, jag sjukt nervös inte åkte skidor på 12 år....lite bambi på hal is men det gick fin, bara ett jätte blåmärke och träningsvärk! Heja Mig!
-Sofia nu får du bli vuxen och slänga din bräda, nu är det skidor som gäller fram över/ Bobbo
Och det var faktiskt kul Bobbo sa jag hade potential att göra carving svängar, se upp Anja här kommer proppen!
Ska försöka lägga in lite bilder som jag tagit med mobilen....snart snart
Men nu ska jag leva lite här och nu! Ser fram emot en kväll med Paradise hotel och fläskpankaka...tror jag är värd ett glas vin eller en öl också!
Saknar er alla! Puss puss

RSS 2.0