Kiwi pizza eperience

Wow igår lyckades jag och Katrin med konststycket att äta 4 pizzor! heja oss!
Katrin var en ängel och bjöd mig på födelsedags/julklapp/snäll och trevlig middag. 623 erbjöd all pizza you can eat 15 dollar. Perfekt! NZ har faktiskt en liten egen pizza kultur...
Pizza nr 1: Kyckling, ost och cranberry sause. Smaskens!
Pizza nr 2: Soltorkade tomater (i love), vanliga tomater, paprika, ost och feta ost (me love) och oliver. Smaskens!
Och håll i er nu för efter dessa två gick vi in på dessert pizzorna...
Pizza nr 3: Brödbotten, chokladsås, choklad droppar mörk och vit, choklad flakes, bananer och vaniljglass. SMASKENS!
Pizza nr 4 (nu har jag knäppt upp mina byxor och börjar känna mig lite mätt men Katrin sa har vi ätit upp den förra och får en till ska vi minsann testa den andra oxå!! Baska!): Bröd botten, jordgubbssås, färska bär, pajsmulor, havregryns caramelliserade och vaniljglass. SMASKENS, den blev en favvo dock orkade jag bara smeten inte botten.
Fantastiskt bra koncept helt klart bättre än vi trodde. Men sen rullade vi sakta hem i mörkret, var tvungna att ta mördar backen hem för att lätta lite på trycket!
Tack snälla fantastiska katrin för en fantastisk måltid! Heja Kiwi Pizza!

Äventyr igen!

Gu vilken fantastisk dag jag haft, helt klart min bästa kiwi experience! Så glad att jag fick dela den med katrin och Robin. Vi begav oss ut på äventyr och sju timmar senare kommer vi hem och nu är min och mina syskons souvenirer fixade. Heja mig!
jag är lite speedad, andrenalinet är på topp och jag känner mig lycklig, den här dagen ska påminna mig om att jag kan gå min egen väg och göra precis som jag vill, inget är omöjligt vissa berg är bara lite jobbigare att bestiga!
Aint no mountain high...eller vad säger ni syskon?

en liten bild

Fox glacier kommer ner för berget, skitig snö möter regnskogen. Det läskiga är att för 50 år sedan kunde vi inte stå där vi står, snabbt drar den sig undan....
Jag hjälper till med att bygga berg uppe på Mt Arthur
NZ internet alltså....såååå seeeeegggggttttt....jaaag bllllir tooookig. Gör om gör rätt!

Ring ring!

Vaknade jag till i morse, det var pappa! Mycket trevligt!
Han frågar - har du hemlängtan?
jag svarar - jo.
Han säger -  när kommer du hem?
Jag säger - 15 april tror jag.
Han säger -det är ju snart, när kommer du upp?
Jag svarar - så fort jag kan.
Vill upp till våren och påsken och för att träffa hela högen och dricka en kopp kaffe med fammo. 
Men innan jag åker hem ska jag njuta varje dag av att vara här. Jag och Katrin började denna dag med en promenad för att bli varm i kroppen och köpte färskt bröd, NJUTNING nummer ett!
Jo just jag har Katrin här, så skönt att få prata och uppdatera sig lite med min vän, får ha henne här hela veckan! NJUTNING nummer två!
Emma ringde också i helgen, glad blev jag!
Nu skiner solen skulle visst bli 23 grader idag, imorse var det väl 8 grader, fukten rinner av insidan av rutorna.
Off to school!

Dagdrömmeri

min favorit syssla. har spenderat minst 5 timmar dagligen de senaste tio dagarna, sittandes i min egen dagdrömmeri värld på mitt säte i bussen. Bussen som skumpat oss runt Nya Zeelands eget fantasiland. En hel del fantastiska ideér har jag klurat fram, en fantasi värld där allt blir så bra har jag skissat upp, funderat över landskap och på mitt liv många gånger om, runt runt runt som bussens hjul går mina funderingar.
Igår hade ett av bussens fönster krakelerat i en miljard bitar, så äntligen fick vi luftkonditionering så här lagom till sista dagen i bussen, FRISKT blåste det! Belv opckså betydligt bättre foton när inte rutan reflekterade, tänk så bra det kan bli. Undrar dock om det är lagligt att köra så? Lite tvångstankar skuttade förbi i dagens dagdrömmeri om att liksom bara luta sig ut ...och ...susa ner för branten eller försvinna in i regnskogen, som ibland tog sig friheten att sträcka sina grenar och ruska om oss passagerare. Spännande.

jag vill upp till Vittangi!

Någon som vill sponsra en fattig student??? gu vad jag saknar er där uppe! Läser Emmas blogg och Noah verkligen växer så fort. Påsk i Lappland är något som måste upplevas, helst VARJE ÅR!
Jädrans moster Soffan som inte kan vara nöjd hemma i Sverige utan hela tiden måste flänga runt jorden!!! (så tror jag Noah sitter och säger när han saknar mig..)
Nä ibland undrar jag ta mig tusan varför jag inte bara kan sätta mig på arslet och njuta av allt bra jag har hemma??? Ibland undara jag hur det igentligen står till i min knopp? vart dessa rastlösa ryck kommer ifrån?? Någon som har en teori? Gärna vetenskaplig, det borde ju vara enkel fysik, eller?
Det är verkligen inte så att jag har det dåligt, jag älskar att vara här och nu i landet med de långa vita molnen. Men snyft vad blödig jag blev sen lillsyrran klämde ut det där lilla charm trollet....grät när mamma skrev att hon pratat med Noah i telefon, han hade sagt bänta som tydligen betyder vänta. Vad är det som händer? Är det så här att vara vuxen?
Nä inte grubbla för mycket, bättre att smida planer medans jag är varm i kroppen, kallnar jag blir jag kanske stel och fryser fast efter vägen....månne vad nästa äventyr ska bli? skulle gärna vilja komma tillbaka och arbeta med Rugby world cup som går av stapeln i NZ senare i år.....
Men seriöst, varför skulle jag börja min praktik 2 dagar efter att jag kommer till Sverige när påsken knackar för dörren, stressad jag blev nu....andas......andas...äh skit nu får det bli en super gråt och snyfft kväll, kärleks komedi min kära vän ikväll är det du och jag!

Queenstown again!

Fantastisk stad!
Oj oj oj vad vi dansade igar, i studiesyfte foljde jag med pa Pub Crawl igar, sex pubbar och en shot pa varje. Forvantade mig det varsta har ju hort talas om att sana har tillstallningar kan spara ur, men oj vad bra det gick och vad vi dansade!

Jag Henny och Elin var givetvis the last man women standing! Dansa ar grejjen alltsa. Maste ocksa fa saga att det ar roligt att hora att man inte ser ut som en gammal gumma, 23 ar jag nere pa nu tydligen.

Ida vi matse defenitivt aka hit pa vintern, nu ar hosten har och jag skulle sa garna vilja se det i vinterskrud.
Pubbarna har eldar som brinner sa nar man komem rhem luktar man som en hel skog, jag gillar kanns som hemma!

Men Isolering alltsa, nu far dom ta tag i det har problemet, inatt var det cirka 14 grader sov i Pyjamasen och merino troja och varma strumpor.... mina fotter ar fortfarnade som isbitar....INTE OK!

Imorogn aker vi mot Fox glacier blir dar i 2 natter sen Punakiki pa vastkusten sen tillbaka till Nelson.

Dagarna gar fort snart ar det dags att hoppa pa planet igen!





South Is. Experience

Med skolan. Idag åker vi till Kaikoura. Trevligt med lite buss åkande och att titta på grejjer igen!
Trevliga samtal jag fått i helgen, tack Jess, Ida, Kajsa och Päivi!
God kväll på er. Solen skiner här idag men hösten är på väg, ingen mer frukost på balkongen....

Min stjärnhimmel!

Det första och sista jag ser varje dag!
saknar er!

Dags för lite bilder

På väg ner till Milford Sounds
Båttur i Milford Sounds, lite kallt och blåsigt men fint och soligt
Många såna skyltar har vi sett...MÅNGA
Alla fick plats! Nöjda och glada!
Hans på besök med lite luftombyte! Road trip i Nelson området bjöd på höga skutt!
Fler utkiksplatser = felr hoppbilder....
"Vi har det bra, vi här bak i bilen...."
Tack för besöket, ni är saknade, Ida och Hans!

River rafting

Som ni ser hade jag en väldigt trevlig dag på floden! Avslutade med cliff jump, 9 meter. Härligt med adrenalin i kroppen som pumpar!
Haha mitt leende säger nog allt va?

Japan

ännu en jätte jordbävning.... Hoff ser riktigt illa ut. Men vi är ok och det har kommit 30 centimeters tsunami vågor på nordön men vi ser ut att klara oss här nere. Jag håller mig upp på berget idag , just in case...

I´d climbe a mountain if I hafto....

And so I did! Eller vi klättrade nästan hela vägen upp på Mt Arthur i måndags och imorgon blir det river rafting i Murchison. Trevligt trevligt, äventyr på schemat tycker jag om.
Kvällen blir det mer NZ underhållning då vi köpt biljetter till Rugby matchen  NZ cruzaders VS Aussie Brumbys. Heja heja heja får nog bli Cruzaders imorgon...
Har köpt mig en pyjamas, så jag klarar mig bättre mit kylan, helgens väder ser dock fint ut. Det är fortfarande 20 på dagen men nätterna är som sagt betydligt kyligare.
Har en knasig känsla i mig, lite rastlös börjar jag bli....hemfärd närmar sig och sakanr er alla...men lite orosmoln över vad jag ska göra sen??
Hujja dom kör som blådårar ute i vår backe, wrrrroooommm blåser dom förbi, en liten råtta hade fått sätta livet till...
Läste en bok om Maori legender idag, vi pratade om det i skolan och jag tycker det är så roligt, kanske kan hoppa på en kurs med svensk mytologi?

Kakakakallt..

Brrr...ligger i sängen med täcke och min sovsäck....Tvåglas fönster och isolering är inget de sysslar med här i Nya zeeland. Min nästipp är kall och mina fingrar lika så....Hoff tror minsann det börjar bli höst här borta! Idag kom det en åskstorm med buller och bång, händer tydligen inte så ofta.
Nu ska jag huttra mig till sömns god natt!

I huvudet på

Ironmen deltagare, hoff skulle vilja veta vad som motiverar dom att springa, paddla och simma i sand och hav i ca 2 timmar? Starka kroppar och psyken där minsann!
Fick även se en dokumentär som heter SOLO om en äventyrtare som paddlade havskayak mellan Tasmanien och Nya Zeeland, en sorlig historia. Äventyrare känner sig levande genom att sätta sitt liv på spel. Hela tiden leva på gränsen.
Nu sak jag se om jag kan vara lite äventyrlig och kanske ta mig ut genom dörren idag....mår lite bättre men inte redo för nått Ironmen lopp direkt, kanske en promenad runt kvarteret!

Flugorna

gör mig galen!!!!
Försöker sitta och skriva på mitt examensarbete men flugrackarna envisas med att sätta sig och kittla mina ben hela tiden.....vår flugfångare är full....måste fixa en ny
var lugnare i hängmattan...skulle stannat där nere och vaggats till sömn...mmm mysigt förstår att barn sover bra sover bra i vagnen, ligga där och vagags och lyssna på livet som pågår vid sidan. Älskar att sova räv, att vara mellan sömn och vaken och skapa sina egna drömmar!
Nä får väl slåss lite med flugorna och sen skriva ett stycke till...
schiit schiit schiit

Botuique Accomondation

Eller hur det nu heter, det är i alla fall vad jag vill öppna i Sverige.  Ett välkomnande, friendly, små skaligt ställe där kunderna får mer en en sängplats utan också en experience och ett möte med lokalbefolkningen, MIG! Hahah det skulle väl vara en upplevelse värd att betala för, massor av historier kan jag berätta, ne men det finns ju mängder av levande legender som borde få dela med sig av sina levnadsberättelser!
Jo vi har varit ett dygn i Golden Bay, fantastiskt ställe vi fick bo på, byggt i lera och vinrankorna hängde utanför vårt fönster, mull toa- hur bra som helst och fantastisk frukost i morse! Ett sånt ställe, som vinner på att de är vänliga och ger gästerna lite mer, inte lyx men hospitality.
Vi hamnade på ett destileri, allt verkar så enkelt att bara öppna här, han sa att NZ är ett av få länder där du fortfarande kan knalla in i en butik och köpa ditt destileri och sen sätta igång att exprimentera! Enkelt, regler är bra men nån gång fär det vara nog!
En super fin strand och världens klaraste sötvattens källor har vi också hunnit med.
Jo vi har ny buss, snäppet längre och större än den förra, vi testade den idag över Takaka hills, den snirkligaste vägen....en bakspegel drog i bergväggen, höger fram ram drog i ett brofundament och bakdelen höll på att bli kvar i en nedförsbacke. But it´s al good, vi har två säten var - SWEET AS!
Nu kopp med ingefära!

Lite ynklig

känner jag mig....krasslig men kan vara för att min vapendragare i äventyr åkt hem..och imorgon åker Sofis vän Hans, blir så tomt varför kan ingen stanna??!!
Idag har i alla fall varit en trevlig skoldag. Två Maori snubbar har lärt oss en Haka och en välkomst sång. Efter skolan har vi stolt haft en uppvisning för våra gäster och jag sak gladeligen lära alla som vill när jag kommer hem. Det var lite svårt att stampa takten, sjunga på maori och göra rörelser samtidigt, men all fristående träning kom väl till användning.. Simultankapasitet är dock inte min starkaste egenskap....
Jag har gjort en stjärn himel ovanför min nya säng. Vi har nämligen bytt rum här på berget. Nu sover jag under sofi i en bunkbed. Bild på stjärnhimlen kommer!
God natt nu blir det Stomp the yard för att bota mitt halsont!

RSS 2.0