Ume i bilder

Semester!
Moje o jag på promenad, sjukt solig bok, svamp!

Så roligt det är att plocka sin egen mat!

Min favvo hushållssyssla, hänga tvätt ute!Rakt över blåbärsrisen!
Jo bästa vanne klippte mig och färgade barret! Hon e FAB!

Inte bara..

sjön som suger, det gör minsann skogen också!
Trött i kropp och själv efter att röjt med pappa i skogen, men sådär skönt ni vet som när man gjort nått riktigt bra och ansträngande!
Pigg och pepp med likadan keps som pappa!
Så här såg det ut innan vi gick fram med röjsågen
Sen blev det så här öppet!
Fika paus, jag o pappa, på väg hem
trött på väg hem...bilen i sikte..

Röjja..

..ville pappa att jag skulle följa med och göra i skogen i morgon klockan 7 så nu ..go natt!

Vi har haft fångarna på fortet kväll, Ida, Peter, Emma, Pappa och jag..hoff det är spännande minsann!

Solen skiner!

Helt otroligt termometern visar 12 grader och solen kämpar sig in genom förnstret, need for speed nu alltså, måste ju hinna ut innan vädret kommer på att krypa ner i sin håla igen!

Pappa kom just hem på lunch, inne är det 22 grader, pappa tyckte det var som en bastu här inne, jag sitter med filt, longkalsingar och tjocksockar...hmm nån som inte riktigt är med i matchen..

För övrigt är termometern här hemma, en vit sån där digital som visar inne och ute temp den populäraste, mest sedda och mest tilltalade pryl som människa i detta hus tror jag. Även jag går först dit på morgonen, ser och lyssnar vad den har att säga om dagen, tar in det, känner efter och sen startar min dag, antingen "oj hoff idag är det varmt ute" eller "oj hoff nu är det höst, den här kylan alltså..." Trevlig morgonritual tycker jag. I mitt torp ska det finnas en termometer.

Telefon-

-lös? eller -Fri?
Hur som hellst njuter jag att av att vara onårbar via telefonen en vecka till!
Alla borde ha en telefonfri vecka, helt fantastiskt skönt!
Precis som på den gamla goda tiden!

Vardag..

.här uppe, borde vara hurtig men jag dricker aldrig så mycket kaffe som här uppe, äter sällan så mycket karra som här uppe, fikar fantastiskt mycket här uppe (älskar fika!!! fika innebär kaffe och kaka, bara kaffe, inget fika!) och åker aldrig så mycket bil på så korta sträckor som här uppe...
Missförstå mig inte gillar det men känns som lite fel och otroligt slappt att vi i familjen drar runt kvarteret på fika, 200 meter färdas vi 6 personer i 3 olika bilar, då hade vi ändå 2 bilar kvar på uppfarten...
Bo i obyggden gör att bil krävs, älskar att köra bil, men i byn ska jag börja knalla mer nu! (blir lite lättare när valter tar sin fina, najsiga bil till stan, lättare att tacka nej till skjuts då..)
Imorgon är det jag som tar med Emma och Noah på promenad!

Ensam mamma...

hmmm..inte så lätt som jag trodde!
Tänkte här innan att om jag råkar bli morsa kanske det skulle va lite mysigt och liksom gå vägen, men efter att varit barnvakt idag har jag tänkt om...inte riktigt redo alltså!
Kom till Emma kl 9, kl 10 var jag som rastlös...går ju som inte att få nått gjort när du måste underhålla, roa och hela tiden hålla ett öga på lillgrabben, snabb som en vessla! Så jag fick nog, paketerade lillen i vagnen sen drog vi ut på besöksturné!
Vi knallade runt byn, stopp hos Kerstin och Hanna, Noah somnade, stopp vid Huset, hem och matade vildingen, ut och tittade på ankorna i sjön, stopp hos morfar och mormor päivi, tryckte en banan (nöjd vid födo intag!) Ut i vagnen igen, runt sjön och sen till Kyrkogården.
Hittade mitt kall som barnvakt, -vagnspromenader, Noah somnade på dirren och sedan sprida glädje vid besök när alla så gärna vill underhålla The kid!
Japp kändes som jag hade ett mål när jag gick där med barnavagnen...Nu dundra i säng, musten är utsugen!

Barnvakt imorgon

så borde gå och knyta mig!
Har varit på loppis i Masungsbyn idag, en upplevelse, hittade en lampa, Sjukt nöjd!!! Vet inte riktigt hur jag ska få med den söderut bara...
Sen hade vi bakstuga hos Emma, kanelbullar, blåbärsmuffins och chokladkaka, Najs heja oss!
Fammo och Anna-Greta kom på besök för att smaka
Vi har hunnit vara med på Noah bad och mat
Världens sötaste, jag har agerat snytnäsduk åt Noah hela veckan!
Var till kalles stuga en sväng, fiskade, snackade skit, läste och vilade trevligt att va i skogen!
Fiskar Sofia!
Har på mig långkalsonger, jeans, täckbrallor, tjocksockar, linne, tröja, hoody, annorack och dunjacka, mössa och vantar, inte ofta det behövs 26 augusti! hahah Kalle skämdes hahah men vem ser en ute i skogen? Myggen och björnen möjligtvis!
har hunnit med massa mer men nu är det sängen som lockar!
Jo en vanlig syn här hemma...hunden och pappa i soffan, de är fina

Kallt...brrr

Hoff det är kallt i Lappland....
Sitter och skriver en sammanställning av publikundersökningen jag gjort åt Big Wind och Producentbyrån...min näsa är kall som en istapp...8 grader ute, det är höst här! Men väldigt trevligt, inget regn!
Imorse slog Emma en pling och jag hade just stigit upp så blev ditbjuden på frulle, najs! Heja Emma som bjöd på klappgröt gjord på blåbär som jag plockat i Obbola!
Marika Emmas vän var där, vi hade en trevlig frukost med samtal om bygden, skvaller och planer! Marika är en eldsjäl tror jag, fler såna behövs hit upp! Vi diskuterade turism och hur invånarna här skulle kunna leva med och på turismen. Hade samma diskussion med Kalle igår...men då var det lite mer olika syn och sidor om saken..
Har knallat runt sjön, målat ett varv i källaren med pappa, kollat fångarna på fortet (jag och pappa med lite mer entusiasm än stackars kalle som kom förbi och när han satt sig i soffan inte vågade resa sig, utan fick kolla hela programmet...) städat Emmas garderob, kollat huset (det går framåt), hängt med Noah som är lite sjuk och ja bara varit som man är här i byn!
Nä nu bör jag älga iväg till vårdcentralen, skulle hämta ett prov åt Kajsa (misslyckades igår), sen kommer Ida o Peter till byn, är nyfiken!

Nyköping, Stockholm, Umeå, Kiruna

och nu ska jag snart släcka lampan här hos pappa i Vittangi!
hunnit med mycket på 6 dagar minsann!
Nyköping med askisarna var som vanligt helt fantastiskt roligt.
från ett glatt gäng.....
Tog nått som hette expressbuss mellan stockholm och Umeå, express my as! Den stannade ju varje kvart så fort jag lyckades somna till hördes chaffisens ljuva stämma - nästa station minsta hålan i världen, någon som ska av?
ALDRIG MER, varför lär jag mig inte? nästa sommar blir det bil om jag får bestämma!
Men fram kom jag och Mojje stod med öppna armar och väntade. Fina Mojje! Vi har myst, eldat, spelat triomino, läst, ätit super gott, plockat svamp, blåbär och tagit många sköna sov/vila/läs stunder. Läst ut Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann, trevlig, rolig och läsvärd bok med nutida historia kul upplägg och trevligt ironiskt språk.
Helgen spenderade jag hos Vanne och Mackan, helt underbart magiskt bra helg! God mat, mängder av vin, Nadja med Sälle på besök, skratt, minnen, framtida planer,  och BUZZ. Mötte Mojje på söndagen med ett stort leende på läpparna , varm inombords, renaste huden jag någonsin haft och ny fin frippa! Mojje kände inte igen mig!
..till ett annat glatt gäng...
Imorse tog jag tåget mot norr, hamnade i vagnen full av sjätteklassare som skulle på klassresa utanför Kiruna, hoff vilket liv!! Kände mig sjukt gamal men vilket djävla kakkel, var jag också så???!!! Ingen charmig ålder, kaxigt, högljutt och i en kropp som inte växer i sig själv eller i takt med någon annan del av kroppen.....HOFF det var skönt att stiga av och bli upplockad av yngsta syrran på stationen. Fattar inte Kajsas vänner är nu så gamla att de får köra bil!!!! Hur fort kan det gå egentligen?!?!?!?
Fick mig en tur i Valles nya bil, vilken bil, bra smak min bror har! Fanns tv på instrumentbrädan ho ho vilka finneser....väldigt vuxen bil, en dag ska jag också....
Vi Syskon på plats, Simon och Noah  åt vi Thai, vi enades om att det smakade bra och kunde vart lite starkare!
Jag och pappa avslutade kvällen i soffan med te och mackor (som det ska va!) tittandes på Fångarna på fortet, trevligt program!
...till ett mätt och fundersamt gäng!
Emma har stora planer för mig så nu god natt!

Göteborg

igen! Trevligt, här händer så mycket roligt!
Fikade och sa tack ochhej till kontoret igår, så fort det har gått, trist, jag har haft en fin sommar där!
Sen blev det rodd med Askisarna igen, det gillar jag, spännade föreställning...kulissen blåste ner och himlen öppnade sig, allt blev blött! Hann även med Marokansk mat och en super fin föreställning om origami (jpansk papperskonst..fick jag det rätt nu??) Händer så mycket spännande uppe på konstepidemin!
Imorse gjorde jag två pappersrosor, vilken terapi med origami!

Helgen var trevlig, Stockholm bjöd för tredje gången denna sommar på strålande sol och glada människor! Stockholm växer!
Jag och Julle klarade av midnattsloppet men det var hett hett hett och tungt. Väl i mål hade jag inte en meter kvar i benen och har gått två dagar med öm kropp...men det var det värt, blir pepp av att testa mig själv. Sprang på 58.38 jag e nöjd alltså! (2 min bättre än förra året!)

Framme i gbg bjöd Moster och familj på middag, lax med hemgjord pesto och blåbärspaj med Obbola bär! Heja Bigge!

Snart bär det av norrut, bäst jag går och ringer mojje...

Vuxenpoäng

Ica banken ringde idag, blev med olycksfallförsäkring!
Moget och vuxet, heja mig!

Är du gammal gymnast?

frågade jag Tobias Hysén förra veckan när han var med sin unge och kollade på Askungen....ho ho ja ja så festligt. Kände igen honom nu när han blev inbytt under träningslandskampen mot skottland....
tyckte jag kände igen honom och han såg ju sportig ut ..
Han svarade - nej så långt i från man kan komma faktiskt. skrattade lite med sin polare
Den bjuder jag på, kanske skönt att inte bli igenkänd hela tiden...


Coolaste killen!

När man har fototokiga mostrar och morsans moster i närheten händer det att coola små killar hamnar framför deras kamerors blixtar....då kan det se ut så här!
Jag saknar den här killen! Hur ball kan han bli??!!

På turné med Askis gänget!

Vilka otroligt trevliga dagar jag haft fulla av skratt och kroppsarbete! Helt i min smak!
Kändes som att vara på läger med gympan lika spännande, nervöst och roligt och exakt lika tomt efteråt....(tur Bullen och Ante tog emot mig med öppna armar!)
Vi drog runt i Gbg sen i Hbg och en svänki till Helsingör, tog båten till kontinenten!
Mycket packa upp och packa ner och hålla i kulisser som ville blåsa bort, fylla på vatten flaskor , prata med trevliga och spännande människor och spana in gatukonst, BADA och skönt svammel. Jag tror jag har sett Askungen framföras 9 gånger denna veckan! Jag börjar lära mig sångerna och danserna och även vilka sceningångar de kommer ur! Kunde inte hålla mig var tvungen att lyssna på Askungen skivan idag, dansade och sjöng med en sväng..var lite för tyst när Bullen och Ante var på jobbe..
Spanar in gatukonst, det är en 3D målning
Vi gick också på fars i Helsingborg med Eva Rydberg och Johan Ulveson, visste inte vad jag skulle förvänta mig men det var riktigt roligt!

Kaffekorg i pausen


Celebert besök i turnébussen, ser ni av vem?
Jag hoppas på att återse Hela gänget snart!
Stort tack till Ola, Lina, Johanna och Erik i Askungen ensemblen för att de tog mig med!
Vill ni se Askungen (jag skrattar fortfarande, lovar den är hur bra som helst!) så spelar de på Konstepidemin i Göteborg på Söndag och Måndag! kolla in deras hemsida www.bigwind.se


Klåggan!

Trivs här i klåggan!
Har tagit sovmorgon, en mysfrukost ute i solen, läst midvinterblod, letat fram lite kakor i frysen till förmiddagskaffet! Jobbat lite med publikundersökningarna och tagit en eftermiddagslur under boken...En riktig semesterdag!
tagit promenader på skånska myllan, såg en minnessten över slaget i klågerup (spanade in den á la som Lennart och Gunnilla), tittade på en skördetröska och hittade ett litet torp i min smak. Otroligt fint här på landsbygden.
Bullen och Anders tog med mig in till le city i Lördags, jag behövde verkligen det, var som tomt efter att lämnat Askis gänget i Hbg. Fick träffa massor av trevliga vänner till Bullen och Ante och fick prata Spanska i mängder!!
Nu har vi glott på serier för att vila våra hjärnceller som fick arbeta hårt under några partier av rummiekub, ett väldigt trevligt spel (kan vara för att jag efterdagens parti ligger i ledning...)! Fick även smaka på tintoverano i eftermiddagssolen.

Vittangi expanderar

Öppnade facebook i morse och där fanns Vittangi träförädling! Snyggt jobbat!
http://www.facebook.com/pages/Vittangi-Sweden/Vittangi-traforadling-AB/138684742837191?__a=29&v=wall#!/pages/Vittangi-Sweden/Vittangi-traforadling-AB/138684742837191?ref=ts&__a=13&ajaxpipe=1
Spana in!

Askungen på turné!

Här kommer lite bilder från min vecka med Askungen gänget!


Grattis Jessi!

Hoppas du har det bra och får i dig lite Törley. Hurra hurra hurra!


RSS 2.0