Trött av frisk luft!

Blir jag verkligen!

Idag har vi hängt i byn, tog våra swedish kicks och speedade iväg till Älgparken. Vi träffade Lars ägaren (förstå att jan äger en djurpark !) och vi fick mata älgarna, sju stycken vågade sig fram och vi fick klappa, lukta och hänga med skogens kungar och drottningar och små prinsar och prinsessor minsann. 1 och en halv timme hängde vi där, fick veta massor kul om älgar, tillexempel att de kan springa i 65 km/h och väga upp mot 700 kg, slakt vikt upp mot 350 kg, fatta mycket kött!!!

 

Sen sparkade vi vidare till hembyggdsområdet, Suupalo för vofflor och kaffe. Där finns det utklipp om byn sen 1980 talet kul med massa kuriosa om byn genom åren. Noah skarmade hela tantgänget! Vilken kille!

 

Sen vidare för en tur till campingen (som absolut inte var plogade....) och en sväng på Vittangi träförädling, det tar en vecka att bygga en timmring!

 

Nu ska alla intryck ner i ett arbete, jag är helt färdig ....får se hur det går!


Kvalitets tid med familjen Määttä

Idag tog jag upp en hobby. Luftgevärsskytte! Kom i håg hur det luktade där nere, ljudet, och de hårda skytterockarna....kom dock inte ihåg hur varmt och tngt det var haha....lite trött i armen nu!

Jag, Emma och Ida gjorde som förr och tog oss till Pappa på skyttet och kampen var igång!

Svett svordommar och otrligt mycket skratt! Började sjukt knagligt och ryckigt men nu siktar (haha siktar..hoho redan skytte skämt!) vi mot OS 2020! Och vi har beslutat om en årlig skyttetävling Määttäs style! Så fortsättning följer....

 

Heja Määttäs! Jag vann sista omgången - Heja mig! Eller pappa vann så klart alla men Emma tog hem pokalen idag men bäst hon aktar sig för vi är pågång!!!


National Geographic

Wow, vi människor är ju helt fantastiska, tänk att två kan göra en ny!! Sjukt att från två små grejjer (en sperimie och ett ägg) kan bygga en ny från nästan igenting och allt är förbestämt om hur vi ska bli och se ut redan från befruktnigsögonblicket. Så coolt!

lungt i byn!

Så skönt, sitter och pluggar lite och titar ut på vintervädret. Ska snart hoppa på sparken och ta mig till Emma.

Jag har så mycket planer och ideér i mitt huvud vet inte hur nått ska komma ut som jag kan använda.

När jag kommer tillbaka till Sverige efter Nya Zeeland får det nog bli ett rörligt kontor/hem en ny telefon som fungerar och en bil!

HAr fastnat framför National Geographic, en mans spermier simmar fortare av kaffe! Där ser man kaffe är visst bra för massor!


kex och majsbågar

gillar Noah minsann, dessa kex eller rån har verkligen funnits med ett tag, men sjukt goa! med ett lager smör och ost på så smakar det som barndommen!

 

Noah är en sån fin liten kille och han blev glad för sitt lejon grrr...imorgon ska jag fortsätta jobba på att lära honom hans första mening - heja moster sofia!

Emma gav mig en super fin röd halsduk i födelsedagspresent, nu är jag kittad från halsen till tårna, strumpor med benvärmare, vantar och halsduk...hmm undrar vad jag sk önska mig nästa gång?


Köttsoppa

Vilken fantastisk middag för min bakis skakis kropp!

 

Nu ligger vi här i soffan, jag pappa och Rica, tomt och tyst sen alla drog till stan....


Ingen Norrlänning

om du inte åkt sju mil för att gå på lokal...så det gjorde vi igår!

Otroligt festlig spontan danskväll på Kirunas tre lokaler, Landströms, Arran och Ferrum! 3 av Systrarna Määttä och senaste tillskottet i vår extended family Peter drog efter en fantastisk Älgfilé middag mot metropolen i Norr.

Vår otroligt snälle bror agerade chaffis (vilken vi nu är skyldig en stor tjänst) och tog oss säkert både dit och hem i ishalkan!

 

Spontant och dansant! Vilken kul kväll! Träffade en jag kände också, festligt! Ferrum hade vattenbord och jag dansade i klackaskor, kors i taket...eller snarare klackarna i taket - Heja oss!

Skönt att vara hemma en svänki!

 


Ank o matdags

Jepp idag ängnade jag och Fröken stark Lunchen åt att mata stadsparkens änder....eller tog snarare 2 min 34 sekunder innan vi flydde in i skolan igen. Vi blev uppassade av 100 änder, hungriga sådana! Först är de rätt söta när de kommer vankandes och tultandes men skenet bedrar....Har de väl fått smaka på godsakerna vill de ha hela kalaset!!!

 

Änder kan faktiskt hoppa!

Attakerande änder! Inga hämningar!


Min fobi

blir bättre!

Läskigt på håll...

Lite närmar...men läskigt

Och idag på min promenad blev jag omkörd av den här...

SJUKT LÄSKIGT! den smög sig på...sen dundrade den förbi och snuddade vid min sida...

Hann dock greppa situationen och fånga upp mobilen för att ni skulle få en bild på monstret!

Fi for f_n


En dag i skolan

Möttes vi av denna glada muffinstös!

Terro gjorde "fika" gängets dag! Och ja de var super smasken!


Min idol är

Emma Dröm Eliasson, heja dig! Du gör det så bra!

Måste även hylla mina andra idoler, Min mormor, Carina Berg , Gunde Svan Heja er!


Heja Jessica

Idag hittade vi i Brevlådan världens bästa brev. en Godisbox full av lakrids med VG gänget på framsidan! Jessica är fantastisk, hon är pricken över I:et!! Vill fylla min värld av prickar, Lite ränder och lite rutor!


Heja hösten

gillar hösten, älskar löven som prasslar! Katrin var är du min prasselvän! Luften är kall och det ser ut som det brinner i träden, en kall gyllene eld. Gillar eld, varma också, helst sån eld jag kan grilla korv i, gillar korv!

Hösten är bra för då kan jag öva på min fobi, båtars underrede, det skrämmer mig! Liksom massor av båten som inte syns, ligger och lurar och som växer runt omkring dig när du kommer nära, hoff skit läbbigt, blir helt vinglig när jag tänker på det.

Så varje dag nu går jag förbi småbåtshamnen och spanar in alla båtar som lyfts upp ur vattnet. Står och tvingar mig själv att försöka gilla det som kommer upp (Gunde taktik - jag sak gilla hela båten - jag ska gilla hela båten) Det blir bättre, kryper inte lika mycket i mig nu, men än så länge håller jag mig på lagom avstånd, nästa vecka kanske jag vågar mig fram till kanten och spana ner i djupet och följa båtarnas underrede hela vägen upp på trailern......Vi får se....

Konstigt för jag skulle verkligen vilja ha en båt...hmm tror jag gillar att pressa mig lite...se hur mycket jag klarar av- Heja mig!


Fröken Dröm

har en märklig förmåga att ringa mig när jag mest behöver det! Precis när jag sitter och grubblar och funderar och strösurfar runt i igenstans, då plingar det till och världen blir som en dröm igen!

Har något som pulserar ovanför magen men nedanför bröstet idag...vet inte vad det är men känns som ett litet hjärta som bankar där...knasigt och faktiskt lite skrämmande, tänk om någon flyttat in???!!!


Hanna Hellquist

är min Idol, hon får mig att skratta högt varje morgon hon e´ fantastisk!

P3 morgonpasset är det som får mig upp ur sängen varje morgon, den timme jag promenrar efter älvkanten med dem i lurarna är magiskt!


Kiruna

Min projektgrupp ska göra en Turistisk utvecklingsplan över Kiruna, festligt och roligt! Mina projektkompisar blev mega pepp på att åka dit! Najs skulle ringt kommunen idag men blev så länge i skolan...sen somnade jag efter allt huvudbry...

 

Nu spelar Hv radion är på. Moje ringde kul! Bullen ringde idag kul! Fick en film på Noah han är kung!

Nä nu ska jag läsa på om Giron!


Måndag igen

Har precis ätit en god middag, Tack Anki och Pelle för det fina köttet, väldigt gott och uppskattat! Har ahft en fantastiskt trevlig helg med familj och vänner!
Fick dock lite att tänka på, någon som vet någon som vill hyra en 3:a i Halmstad? Skulle vara trevligt, eller npgon som vet någon i Göteborg som vill flytta till Halmstad och byta sitt kontrakt? Vore toppen toppen!
Nu ska jag fira kanelbullen! Heja heja
Jo längtar norrut, läste ut Åsa Larssons bok...lite skog vore najs!

RSS 2.0