Riksgränsen!

Snowboard, goggles, fika väskan med oboy, 3 sytrar och laddade dagskort!
Redo för en dag i backarna och hej vad det gick!

Stela leder, vattenblåsor/skvasår på vaderna och spruckna snöläppar.
Men så värt det, hade glömt hur roligt jag tycker det är, lite läskigt och adrenalinet pumpar, koppen blir trött och munnen skrattar! Hjälmen var på och hej vilken billig livförsäkring!

Tack Kajja och Ida för en fantastiskt rolig dag i backen, fortsätt skrika och heja på mig när jag blir för slapp och slö!

Tack för en underbar stund i Gränsen (och för alla trevliga samtial i liften, bilen och runt köksbordet!)


Tack för en underbar stund på jorden!

Kaftan, vattenkanna, fruktregn (du skall inte frukta...), kosmisk kärlek, kärleksvrål och en väldigt dansant Thomas Dileva, what a night! Tack Frida för att du delade den stunden på jorden med mig!! Du är min kärna som växer sig större, rötterna gror djupt ner så att grenarna och stammen kan växa sig stark!
Wow den där Dileva gjorde nog ett starkare intryck på lilla mig än vad jag trodde i min vildaste fanatsi, fullt av kosmiskt stoft och kärleks poesi vill strömma ur mig!

Om alla bara vill ha då kommer ingen att få någonting,
Om alla bara vill ge kommer alla att få massor!

Mr Dileva frågade vad frihet är? Svår fråga, att kunna välja själv, göra som jag vill och röra mig som jag vill...utan att skada andra, det vill jag inte

Vad är frihet för dig?

Nu slocknar mina stjärnor och jag faller in i ett kosmiskt moln - god natt!


Har du slingat håret?

I fett??
frågade min pappa mig igår, var en liten pik att det var dags för en dusch kanske..
Jag har gått in i byrollen, så skönt. Insåg dock idag att jag har duschat mig en gång sen jag kom hit i söndags, kanske lite väl sunkigt eller?!
Gav min pappa ett klipp, han är nu stilig som få, en oldie but goldie!

Känns lite overkligt att vara hemma, eller inte overkligt snarare verkligt. Som vanligt är det mesta som det brukar, skönt. Lungt och härligt. Det enda som inte är så lungt är min mage....efter 3 månader utan kött till att 4 dagar i rad kränga älgkött vet den inte riktigt hur den ska göra....en liten olustig och i vissa fall panikartad känsla attakerar med jämna mellanrum...håller mig nära ett dass in case of ....

Några dagar till i lugnet sen dags att ta tag i vardagen igen...peace!

Noah har mitt hjärta runt sitt lillfinger, jag följer hans minsta vink och blink med hans suuuper långa ögonfransar!

6,8 miljoner

invanare i Hongkong. Helt galet mer an i hela NZ! Men var ar alla? Vi cruisade in over vattnet och nu sitter jag har pa flygplatsen med bara berg runtomkring.. Ser en linbanan som gar upp till begret brevid de maste ha fin fin utsikt over de gronna boljand ekullarna!

Resan ha rgatt fint som visst enligt mina grannar som en stock i 6 timmar, han fick vacka mit til lfrullen, sweet as!
Lite ont i mina fotter men jag har gjort lite gymnastik och lite stretch till allman beskand har efter min raggar dusch!

Woops nu bordar vi igen!
Jag ar i alla fall i Hongkong och har nu 13 timmar till London!

Konitchiva
dom varnade oss for fagelinfluensa sa jag haller andan

Im leaving on a jet plane

dont know when I be back again, but want it to be back again, feels more like see ya later then good buy!

Och na vet inte varfor jag skriver pa engelska haha sa tycker man att Maria montesumi ar festlig som bryter pa swengelska hahah herran joumala inte blir det latt, valdigt mixade kanslor denna hemfard, sprangande spannings huvudvark, grat i brostet och liten rynka mellan ogonbrynen star jag har pa flygplatsen. Incheckad och klar 24 kg plus tva handbagagde....hur gick det till??? Ha rju inte kopt natt mera slangt en massa, kan vara pasen med sten haha

Men ser verkligen fram emot att komma hem till fina familjen och varma vanner!

Aoe tea roa has treated me sweet as!

Ok nu vet ni att jag ar pa vag,

Bullen sag till Anders att jag slar en pling

Mamma jag aker till pappa pa lordag morogn...har ett svagt minne att jag lovat vara flytt hjalp men maste upp och ta forval..sen ar jag all yours hela eller nastan hela sommaren!

Pappa och Co jag kommer med taget pa sondag (knas nu star jag har och planerar for dar..), dvs om jag inte  ar ett vrak eller flyget blir mega forsenat!

Nagon som hittar en sweet biljett Kiruna/ Halmstadeller en snall lastbils chaffis som jag kan aka med efter pask vore det toppen!

Frida jag ar nyfiken hur gar det?

Ok jag satter pa min telefon pa lordag morgon vanner jag ser sa farm emot att prata med er! Tank att fa prata med vem jag vill nsatan nar jag vill, det ar lyx i vardagen.

Nu ser jag fram emot vad det blir for mat och vilka filmer Air NZ bjuder mig pa denna resa!

 

See ya later

Kia Ora


Sista natten

på Locking street.
Vilken fin avslutningsdag vi haft, båttur i Abel Tasman, en timmes trecking, båttur tillbaka, cermoni med utdelning och välsingning av våra Punamu halsband som vi alla fick.
Gu känns knas att det var sista dagen.
Middag med halva Swamp crew och halva mountain crew på 623, heja deras cesarsallad, plus att jag fick kocken att komma ut och fixa extra soltorkade tomater och feta i min sallad, sweet as.
Nu eldar vi upp allt papper i huset och läser folks bloggar, skrattar så vi tjuter och tjuter så vi skrattar då vi kollar på 100 % pure reklamen...snyfft
Fortfarande vackert och idag sken solen som aldrig förr, lite kyligare men så friskt ute på havet. Bra avslut.
Nä imorgon är det upp med tuppen som gäller för mig Bob och Ali, vi styr kosan mot Auckland, de vidare sen mot KL och jag stannar 2 nätter i The city of sails.
Sofi har lämnat oss idag så nu var vi bara 5 så bergstroll kvar...
Kia ora och Hare mai

Nya Zeeland

The most beautiful country on earth!
Faktiskt måste säga att det är så otroligt vackert här. Kommer sakna bergen och landskapet helt klart.
Jo just vår final presentation gick tipp topp, vi fick mycket skratt och fina omdömmen, läraren super diggade den och hon sa att vi gjort mer än vad som krävdes, vi hade verkligen lärt oss New Zealand. Najs, heja Mountain crew!
Fick pass with destintion vilket betyder VG på kursen här, heja mig. Och jag har verkligen lärt mig massor, huvudet är som vanligt fullt med ideér och saker jag vill göra, är mer nyfiken på allt!
Ta en titt så får ni se vad jag menar!
http://www.youtube.com/watch?v=pAkKntcsULg

Utflyttning har börjat

Vi plockar och stökar runt om vart annat här på Lockingstreet 34. Känns lite vemodigt och orealistiskt att vår första crew medlem åker imorgon...sen droppar vi av hemmåt en efter en.
Inget mer mountain crew, inget mer locking street, it´s comming to an end...
Men allt gott har ett slut. Men nästa äventyr kanske är runt hörnet...på torsdag får ni hålla tummarna för då ska jag och Henny antagligen på en intervju inför ett jobb under RWC 2011, spänki!
Igår dansade vi loss för sista gången tillsammans här i Nelson, lite drama och lite mycket dricka för vissa men det är väl som det brukar...Men också massor av skatt och dans.
Dagen började tidigt för mig och Robin då vi hoppade ur sängen och tog oss an vår utmaning, att springa upp för center av NZ, en 30 min brant stigning...Helt ärligt trodde jag inte vi skulle fixa det men tillsammans kunde vi minsann bestiga berget! Upp kom vi och ner gick vi med darriga ben, fick bli en Sexy salmon wrap på markanden sen...smarrigt!
Ikväll blir det film tajm med the crew, kärleks komedi, precis som jag vill ha det!

Eld!

Älskar att elda och älskar att elda då den värmer mina frusna kroppsdelar! Vår granne (som äger huset vi bor i) kom förbi idag och frågade om vi eldade? Nej sa vi, det borde ni sa han, funkar tusen gånger bättre än elelementen (som för övrigt är såna där stugelement som flyttas runt i hela huset).
Sagt och gjort, idag tog jag och Alina tag i elden och slängde in det mesta brännbart vi hade hemma! Oj så varmt och skönt kan sitta utan strumpor i min säng =) Fick lite blodad tand och ringde efter mer ved från träsktrollen, sista stocken jag slängde in hängde halft utanför men oj vad fint det brann och vilken glöd! Skulle haft ett gäng korvar att grilla!
Annars försöker jag just nu fixa biljetterna hem. Min fina fammo somnade in i veckan och skall begravas. Ser dock ut som att jag kommer ungefär 12 timmar försent.  Kan ta mig till Stockholm men sen är det stopp...4000 skulle flyget kosta mellan arlanda och Kiruna, är det ett skämt eller??? Hur svårt ska det vara?  Går det något annat flygbolag därimellan eller? Hmm annars får det minsann bli natttåget, efter 32 timmar i luften varför inte spendera 26 timmar på tåget?
Jo jo bara jag kommer upp, kan passa på att sova bort jet laggen, Perfekt.  Ser fram emot lite familjetid,  Ville så gärna hinna, men jag är glad att jag fick en veckas ledigt att spendera med familjen och inte känna mig så långt bort.
En dag vi finns, nästa dag vi minns. Jag har så fina minnen av min fammo och så länge dessa finns kvar finns du kvar hos mig. Åt tofflor i lördags inte som fammos men det var i alla fall tofflor! (Våfflor)
jag efterlyser nu bullen, kan du mejla mig tillbaka? Snälla jag måste höra av mig till Kilroy tanten, tack snälla! Dumt att ändsra nått som inte blir smidigare, eller?
Puss

Väckt igen

Men det gör inget, min familj får alltid väcka mig!
Har ju glömt att säga att kiwi land bytt till daylight savings, vilket betyder att vi nu bara är 10 timmar ifrån varandra!
Pappa och Bullen jag har försökt byta min biljett hem nu, får förhoppningsvis svar inom ett dygn.
Sista veckan i skolan, presentation week. 2 avklarade 4 kvar, moutain crew will be the last one, hope to finish of with a bang!
Det är mycket jag kommer sakna härifrån, naturen, språket, timtam, crumpets, ginger lager, havet och wrap ståndet på markanden. Men jag kommer verkligen inte att sakna deras oisolerade hus, min nästipp är som is och vi andas frost moln inomhus, galet.
Jag ser fram emot att komma hem och få hänga med la familia igen!

RSS 2.0